färgsättning

Att tänka på…

”Egentligen finns det bara två färgskalor. Den ena är gäddans och den andra är papegojans. Du har valt gäddans ser jag” Ett citat från konstnären Adolf Ohlsson i Norrtälje på 1960-talet.

 

Färgen lever i ett sammanhang och varje färgton hör hemma någonstans, om det nu är hos gäddan eller papegojan eller någon annanstans. För att kunna göra en färgsättning måste ett färgsammanhang hittas och det är här Sörens Färgkultur kan vara till er hjälp.

 

Eget färgsättningskoncept
Mitt färgsättningskoncept bygger på att alla färgtoner innehåller något av de tre primärfärgerna rött, gult och blått. De i färgskalorna ingående färgtonerna kan kombineras och alltid stå i ett harmoniskt förhållande till varandra.

Sörens Färgkultur arbetar med färgskalor och jag berättar gärna mer om hur ni fritt kan välja er favoritfärg ur dessa färgskalor. Naturligtvis färgsätter jag även med de rådande brytningssystemen och kollektioner som marknaden erbjuder, och givetvis färgsätter jag både interiörer och exteriörer.

 

Vi gör så här…
Jag lyssnar av hur ni vill att just er miljö ska färgsättas. Till miljön hör husets placering, ålder, stil och omgivning. Givetvis lyssnar jag även av vilka önskemål ni har vid val av material som färg, golv, tapeter, textilier och inte minst ljussättningen. Därefter presenterar jag ett förslag som inkluderar färgsättning och materialval. Ett förslag med känsla av helhet och harmoni som tar hänsyn till såväl miljö som omgivning.

 

Klicka på bilderna nedan för att zooma in

 

 

Roslagsmahogny med 30% trätjära

 

Roslagsmahogny med 60% trätjära

 

 

     

Färgsättning hall

Roslagsfernissa med 20% trätjära - Nytillverkad björkstol.

Roslagsmahogny med 60% trätjära (14 strykningar). Roslagsfernissa med 20% trätjära (som topp för en mera vattenavvisande yta).

Furugolv behandlat med Golvolja.

Välkommen med er förfrågan!
Telefon: 0708-42 12 97
E-post: info@sorensfargkultur.se